Leivoin kaverini kanssa marenkeja ja se oli ensimmäinen kerta minulle ja kaverilleni kun teimme marenkeja. Pursotin oli tietenkin hukassa ja käytettiin pussia joten ei onnistunut niin hyvin kuin odotimme. Nyt pursotin on taas tallessa ja kaikki on hyvin.

Marengit

4 kananmunan valkuaista 2 dl sokeria

Riko kananmunat ja valuta kuorten raosta valkuaiset kulhoon samalla kun keltuaiset jäävät kuoriin.

Lisää joukkoon sokeri ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Vaahto on sopivaa, kun se ei valu ylösalaisin käännetystä kulhosta.

Nostele seoksesta lusikalla kokkareita tai pursota leivinpaperille pellin päälle.

Paista marenkeja 100 °C:ssa n. 45min-reilu 1h, kunnes ne saavat vaalean kellertävän värin ja kuivuvat sisältä.

Jäähdytä.

Löysin ohjeen keittokirjastani. Tässä on vielä muutama kuva Hymy
(Marengit uunissa)

(Marengit uunissa)

(Marengit odottavat uuniin menoa)
(Kamalan näköiset marengit ovat juuri tulleet uunista ulos)
(Marengit ovat ulkona jäähtymässä. Pakko myöntää, että on todella kamalan näköisiä. Seuraavalla kerralla varmaan onnistuu paremmin, kun on pursotin tallessa.)